Murtovesi-näyttely Lumijoen kirjastossa

Tervetuloa! Murtovesikuvia syyskuun 2018 ajan Lumijoen kirjastossa.
Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

My exhibition Brackish Waters is in Lumijoki library Hiidenkivi this September.

Yhteystiedot:
Lumijoen kirjasto Hiidenkivi
Toripolku 3, Lumijoki

 

20180831_123842_HDR

”Murtovesi tarkoittaa vesialueita, joissa suolainen merivesi sekoittuu jokisuistoissa makeaan jokiveteen. Pohjois-Pohjanmaan rannikolla on useita murtovesialueita, jotka yhdessä jokisuiston kanssa muodostavat matalia hiekkarannikoita. Näille Perämeren rannikolle ovat tyypillisiä laajat hiekkasärkät ja pitkälle merelle ulottuvat matalikot. Murtovesi-sarjan valokuvat esittävät näitä paikkoja; avaruutta, tilaa, aikaa ja hiljaisuutta. Paikkaa ei ole sidottu toimintaan tai tekemiseen vaan läsnä olemiseen. Rannikon tunnelmassa korostuu luonnosmaisuus ja hitaus. Läsnäolo on hetkellistä, rauhallista, jopa henkistä. Ihmisillä on tilaa.”